Scoottie Gids

Administratiekantoor

bookkeeper administration

Ben je een kleine ondernemer en kom je zelf niet toe aan het bijhouden van de administratie? Schakel dan een administratiekantoor in. Een administratiekantoor kan je volledige administratie of een deel van je administratie uit handen nemen. Belangrijk, want het voeren van een goede administratie is van levensbelang voor een bedrijf.

Altijd een actuele boekhouding

Door het inschakelen van een administratiekantoor is je boekhouding altijd actueel en kun je ook voldoen aan de vragen van de belastingdienst. Je administratiekantoor kan eventueel de belastingaangifte voor je doen en maakt desgewenst elke maand een rapportage, zodat je ziet wat er tijdens die maand binnen je bedrijf gebeurd is. Door een administratiekantoor je administratie te laten doen krijg je dus beter inzicht in de cijfers en bepaalde bedrijfsprocessen. Daardoor kun je eventueel ook eerder ingrijpen of bepaalde verliesgevende onderdelen op tijd afstoten.

Gebrek aan tijd en specifieke kennis

Hoewel ondernemers denken de administratie zelf wel even te doen, valt dit in de praktijk nogal tegen. De tijd ontbreekt en zeker ook de specifieke kennis over fiscale zaken. Daardoor haal je dus ook nooit het maximale uit je belastingaangifte. Door het inschakelen van een administratiekantoor doe je dat wel. Ook het opstellen van de jaarrekening is wel besteed aan het administratiekantoor, net als de winst- en verliesrekening. Het door jou ingehuurde administratiekantoor kan je op heel veel vlakken van dienst zijn, zoals bijvoorbeeld het lospeuteren van subsidies. Ook verricht het administratiekantoor de omzetbelasting voor je. Op die manier kun jij je als ondernemer toeleggen op die dingen waar jij weer heel erg goed in bent.

De specialisten van het administratiekantoor

Een administratiekantoor geeft je financiële hulp bij de administratie en staat je bij op alle fiscale vraagstukken. Een administratiekantoor ontzorgt en voorkomt slapeloze nachten over je administratie, je belastingaangifte en al je financiële cijfers. Wie verstandig is die laat de administratie verrichten door specialisten. En die werken op een administratiekantoor.

Kennis van de steeds veranderende wetgeving

Vooral de factor tijd maakt dat ondernemers ver achter raken bij het voeren van de administratie. Na een dag hard werken moet in de avonduren nog even aan de administratie gewerkt worden. Daar komt in de praktijk vaak bitter weinig van terecht. Bovendien verandert de wetgeving over financiële en fiscale zaken voortdurend. Van die wijzigingen ben jij als ondernemer vaak niet op de hoogte. Een administratiekantoor is dat wel. Voldoende redenen dus om je administratie uit te besteden aan een administratiekantoor.

Administratiekantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven