Scoottie Gids

Hulp nodig bij belastingaangiften of advies? Overweeg dan een belastingadviseur

Belastingadviseur

Kan jij wel wat hulp gebruiken met administratie of belastingaangiften? Maak dan een afspraak bij een belastingadviseur! Als eerste, wat is een belastingadviseur? Een belastingadviseur is een specialist als het gaat over fiscale wetgeving en regelgeving, maar ook op gebied van belastingen. Zij zoeken de voordeligste route voor de cliënt. Ze werken dan ook altijd in opdracht van de cliënt. Zijn of haar werk is dus eigenlijk de cliënt het minimale bedrag te laten betalen betreft belasting. Ze zoeken een weg tussen de wetten en regels terwijl ze rekening houden met de administratieve processen.


Diensten


Belastingadviseurs doen onder andere loonadministratie, financiële administratie, fiscale advisering en fiscale aangiften. Hieronder meer informatie over iedere dienst die verricht wordt.


Loonadministratie


Het bijhouden van loon/salarisadministratie is vrij ingewikkeld en kost aardig wat tijd. De meeste ondernemers hebben de kennis niet van de regel- en wetgeving. Het is lastig, omdat wanneer het niet op de juiste manier verwerkt wordt je mogelijk een boete krijgt. Naast dat kun je ook subsidies mislopen. Als je werknemers hebt verwachten zij uiteraard iedere maand netjes hun loon. Dit kan voor problemen zorgen. Door gebruik te maken van een belastingadviseur krijg je hulp bij het bijhouden van loon administratie of het wordt compleet voor je geregeld zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken.


Financiële administratie


Financiële administratie is erg belangrijk. Dit vormt uiteraard de basis voor de beslissingen die genomen worden voor je bedrijf. Of je nu spreekt over korte- of lange termijn. Belastingadviseurs kunnen deze voor je opzetten en bijhouden. Denk hierbij aan documenten zoals bonnen, bankafschriften en facturen. Deze kan je ook zelf bijhouden als je dat liever hebt. Dan wordt er achteraf alleen gecontroleerd of het klopt zodat je zekerheid hebt dat alles klopt.


Fiscale advisering


Als ondernemer kijk je vooruit. Bijvoorbeeld naar een nieuwe investering in je bedrijf. Hierbij moet je goed opletten wat de gevolgen kunnen zijn van zulke beslissingen. Samen met een belastingadviseur kun je je wensen bespreken en waar je op hoopt. Zij zullen samen met jou kijken naar welke mogelijkheden er liggen zodat je een goed overwogen beslissing neemt.


Fiscale aangiften


Iedereen heeft er mee te maken. De meeste mensen hebben geen tijd of kennis om uit te zoeken hoe dit werkt. Het is zonde als je hierdoor toeslagen of voordelen in de belasting mist. De overheid zal namelijk niet uit zichzelf beginnen over het feit dat het slimmer kan. Daar heb je een belastingadviseur voor. Zij helpen je zodat je niks mist.


Kortom een belastingadviseur is dus meer dan de moeite waard. Het heeft een hoop voordelen en een extra ingeving kan nooit kwaad, toch?

Hulp nodig bij belastingaangiften of advies? Overweeg dan een belastingadviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven