Scoottie Gids

Televisie laten repareren

Het meest vervelende wat je kan overkomen is thuiskomen na een lange dag en vervolgens met een zwart scherm op de bank te zitten. Je kan het wel raden dat het televisiescherm kapot is. De lange dag met werken wordt tegenwoordig steeds vaker afgesloten met een warme maaltijd voor de televisie. Voordat je denkt aan televisie reparatie is het handig om te oriƫnteren wat er niet werkt en wat wel!

Televisie reparatie Den Haag

Televisie kapot?

De televisie is kapot en het is nu belangrijk eerst na te gaan wat er precies mankeert aan het apparaat. De meest voorkomende situatie is een zwart scherm wat eigenlijk zeer positief is. Een televisie reparatie bij een zwart scherm is vaak goedkoop doordat het meestal aan een voedingskabel ligt waardoor het scherm weg valt.

Indien de televisie niet zwart wordt maar er strepen of vlekken op het scherm komen ben je vaak ver van huis aangezien het scherm het duurste onderdeel van de tv is wat goed is voor bijna 80 procent van de waarde.

Wanneer de televisie wel werkt maar de beelden en geluiden vertraagd uitgezonden worden kan het vaak ook opgelost worden met het nagegaan van de software in de televisie. Een verouderd gedeelte kan verholpen worden waardoor de televisie weer feilloos werkt. Dit is meestal op te lossen door de televisie te laten updaten via het internet. Wanneer dit niet de mogelijkheid is dan kan je bij ons ook een usb halen die updates bezit voor die specifieke televisie.

Waar kan ik mijn televisie laten repareren?

De eerste stap voordat je de televisie wegbrengt voor reparatie is het controleren van de garantie op het product. Indien er garantie is dan moet je contact opnemen met de originele aankoop locatie zodat je zonder problemen een vervanging ontvangt. Wanneer dit niet het geval is zijn er drie mogelijke plekken voor een televisie reparatie. De verkoper waar je in eerste instantie de televisie hebt aangeschaft kan je helpen met het schakelen tussen een reparatie bedrijf. De fabrikant van de televisie zelf kan ook contact mee gezocht worden waarbij ze je zullen doorsturen naar een aangesloten reparateur. De laatste optie is het opzoeken van een onafhankelijke reparatie winkel zodat je zonder te veel wachttijd de televisie kan laten repareren indien er toch geen garantie meer op zit.

Televisie laten repareren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven